BAĞARASI FM
  PEPİNO ALTERNATİF ÜRÜN
 
PEPİNO ÇİFTÇİYE ALTERNATİF ÜRÜN



- The best bloopers are a click away




PEPİNO NEDİR


Şimdi ben de size bu faydalı meyvenin özelliklerini aktarıyorum…
Bir kere bu meyve kanser hücrelerini yok ediyor, öldürüyor. Bu nedenle dünyanın en faydalı ve en pahalı meyvesidir…
Ayrıca pepino meyvesinin hücre yenileyici özelliği var. Çocukların ve ihtiyarların bu meyveyi çokça tüketmesi gerekiyor…
Kadir Hocam anlattıkça ben de not alıyorum…
Pepino C vitamini deposu olarak da adlandırılıyor. Kalsiyum bakımından çok zengin, bu nedenle ağrılara ve sızılara da çok faydalı…
Kolestrolü düşürüyor. Şeker hastaları için Pepino bulunmaz bir meyve…
Aşırı tatlı olmadığı için hipertansiyon hastalarını için Pepino öneriliyor…
İnternete girdiğinizde Pepino ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz…
Kadir Hoca’yı dinlerken bu meyveyi görmek istedim…
- Sana ancak fidanını gösterebilirim, dedi. Eğer bir buçuk ay sonra gelirsen meyvesini de yersin…
Birlikte Pepino fidanının yanına gittik. Küçük, bodur bir bitki bu…
Meyvesinin ağırlığı 100 gramdan bir kiloya kadar değişebiliyor ve her fidan 15 tane meyve üretiyor. Sayı bazen artıyor, bazen de azalıyor…
- Küçükmüş, dedim. Bunu saksıda yetiştirmek mümkün mü?
Kadir Hocam evet deyince bir fidan da ben aldım eve döner dönmez pepinoyu saksıya yerleştirdim.
Şimdi meyvesini bekliyorum. Fidanım henüz bir haftalık…
Meyve verme süresi bir buçuk ay. Pepino çok da arsız bir bitki…
Hemen büyüyüp meyve veriyor…
Ve dört gözle meyve vermesini bekliyorum. Kanser hüclerelerini öldürdüğü için bu meyveyi çok sevdim…
Balkonumdaki Pepino’ya gözüm gibi bakıyorum. Umarım vaktinde meyve verir…
Amacım sizi böyle faydalı bir meyvenin varlığından haberdar etmekti… Araştırın, Pepino’nun gücünü siz de keşfedeceksiniz…



PEPİNONUN BAKIMI HAKKINDA SIKCA SORULANLAR


1)Soru:Bahçeye ne zaman dikilir?

Cevap:Gece ısının+5C derecenin altına düşmediği zamanda(aynı ısı SERA içinde geçerli.)

2)Soru:Dikilen fide ne zaman meyve verir?

Cevap:Mayıs ayında dikilen fideler 15 ağustostan itibaren olgunlaşmaya başlar.İdeal aromaya ise Eylül ayında ulaşır.

3) Soru:Boyu ne kadardır,terbiyesi nasıl yapılır?

Cevap:Sırık domates kadar boyu olup,terbiyesi de onun gibidir.

4) Soru:Bir fideden ne kadar meyve alınabilir.?

Cevap:Bahçe ortamında 2-3kg, serada ise 3-5 kg meyve almak mümkün.

5) Soru:Gövde ve yapraklarında bit oluştu ,ne yapmalıyım.?

Cevap:Pratik olarak,az miktarda 1-2 kere sinek spreyi sıkmak yeterli olur.

6) Soru:Yapraklarda küllenme oldu .ne yapmalıyım.?

Cevap:Maalesef küllenme olan yaprakları düzeltme şansımız yok.koparıp,imha edilmeli.

7) Soru:Dikim aralığı ne kadar olmalı, Dönüme kaç fide dikilmeli.

Cevap:60cmx60cm sıra üstü ve sıra arası dikilirse dönüme yaklaşık 3000adet fide dikilebilir.

8) Soru:Pepino Meyvesini yurtdışına ihraç eden firmalar varmmı?

Cevap:Şu ana kadar tespit edemedim .Bulursam bu siteden duyuracağım.

9) Soru:Pazara sürülecek meyve büyüklüğü neolmalıdır.
Cevap:İdeali 400-500gr.olanıdır.

10) Soru:Fabrika bahçesine diktiğim pepinolar çiçek açıyorlar, fakat meyve tutmuyor neden olabilir
Cevap:Çok fazla sıcaklıkta (28C derecenin üzerinde)bitki meyve tutmamaktadır. Springt sulama yöntemiyle nemi artırarak ısıyı düşürmelisiniz.

11)Soru:Ofisimde güneş gören yerdeki pepino'm,çok sağlıklı olduğu halde çiçek açmiyor ,neden olabilir.?

Cevap:Ofis veya ev ortamında güneş görse de temiz hava ve srkülasyonu olmadığından ve direkt ğüneş ışını alamadığımdan bitkı sağlıksız bir şekilde boya gider ,çiçek açamaz ,meyveye yatmaz. Bu bedenle açık balkon veya bahçenizde üretimi deneyiniz.

12) Soru:Dikim ayı sadece mayıs mıdır,başka aylarda da dikilirmi?.

Cevap:Mayıs-haziran aylarında dikilen fideler den normal şartlarda yazın meyve alınabilir.daha sonrada dikilir fakat meve vermesi kışa denk gelir (bitkiyi soğuklaran korumak kaydıyla).

13) Soru:Yılda kaç kez meyve alınır.

Cevap:Gerkli ısı şartları sağlanırsa yıl boyunca sürekli meve verir.Kışlık soğuklamaya ihtiyacı yoktur.


TÜM ÇİFTÇİLERİMİZİN ALTERNATİF ÜRÜNLERE YÖNELMELERİ DİLĞİYLE

BAĞARASI FM